Shia
 

 

Homefoto'sstamboom

 

 

Shia is een border collie teefje. Ze is geboren op 2 oktober 2002. Zij komt van Border Collie Wannahave. Haar volledige naam is; Wannahave Charming Shia.
Shia is mijn tweede hond. Door Kesh ben ik zo enthousiast geworden in het werken met honden dat ik ook heel graag een hond erbij wilde die dat mentaal en lichamelijk goed kan. De keus was niet moeilijk omdat de border collie al langer in mijn hoofd zat.

Met 7,5 weken is Shia bij ons gekomen. Met Kesh ging het gelijk heel erg goed. Als pup lag Shia altijd tegen hem aan of op hem. En ze verwarde hem soms met een teefje door een tepel te zoeken.
Ook met Shia ben ik gelijk begonnen met de puppycursus en hierna gelijk doorgegaan met de beginners, gevorderden en uiteindelijk in mei 2004 geslaagd voor de VZH. Shia is een hond die altijd wil werken en hier plezier aan beleefd en de gehoorzaamheid ging haar makkelijk af. Ze is erg gericht op mij en doet altijd enorm haar best om mij een plezier te doen. Hierdoor wil ze soms te graag dat ze de dingen gaat afraffelen. Vanaf 9 maanden zijn we begonnen met schapendrijven. Hierover kunnen jullie meer zien onder het hoofdstuk schapendrijven.

Verder is Shia een hond die altijd in is voor wat dan ook , bal spelen, wandelen, zwemmen, trainen, schapendrijven en ga zo nog maar even door. Het is ook een hond die de kat uit de boom kijkt en zal zelden toenadering zoeken met vreemde honden. Honden die ze al kent speelt ze vol overgave mee. Ook is het een echte meid en wil ze de zaken om haar heen graag regelen. Maar aan de andere kant is het een erg aanhankelijke hond die graag knuffelt.